2012. június 14., csütörtök

Játékok a nyárra: kaleidoszkóp

Hogyan készíthetünk a semmiből valamit? Ehhez szeretnék most egy-két ötletet adni. Már az osztályommal időhiány miatt nem tudtuk elkészíteni az alábbi játékokat, de annyi egyéb program volt a héten, hogy akármennyire igyekeztem, nem fért bele. A mai nap lett volna rá alkalmas, de kiment a fejemből, hogy ma áramszünet volt. A ragasztópisztolyhoz pedig ugye az is kell. Így  szeptemberig várnak az anyagok, hogy akkor majd elővegyük és elkészítsük.

Régi búcsúk kedvenc játéka volt a kaleidoszkóp. Én is gyakran vettem, és gyönyörködtem a formák színes variációiban. A lányaimmal beszélgettünk erről, és innen jött az ötlet, hogy valahogy el kellene készíteni. A youtube-on találtam is több bemutató kisfilmet, az egyik alapján el is készítettem a prototipust. Ha valakinek van kedve, készítse el, a gyermeke nagyon fog neki örülni.

Hozzávalók: 1-2 db cd (Én egyet használtam így kicsit darabos, de végül is az eredmény szempontjából lényegtelen.), 1 wc guriga, pet palack (vagy bármi műanyag), amiből 2 kört nyírunk, gyöngyök különböző színben és formában, illetve én egy üdítős dobozt nyírtam úgy méretre, hogy arra ragasztottam fel a cd darabjait.






Végezetül a külsejét én egyszerűen csomagolópapírral fedtem be, de lehet szalaggal, mint a videón, vagy bármi mással, ami van otthon. Jó játékot!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése