2012. július 3., kedd

CRILO játék a szem-kéz koordináció fejlesztéséhez

Ma bementem a közeli városba, s miután elintéztem a dolgom, a hőség elől a közeli a Rossmann áruházba menekültem. Milyen jó döntés volt! Bár már nagyok a lányaim, ha meglátok, mindig veszek egy-két játékot, amivel az osztályom tud majd játszani. A mai zsákmányom egy 200 Ft-os játék, ami kitűnően fejleszti a szem-kéz koordinációt, ugyanakkor az összeadást is lehet vele gyakorolni. Ez alapján fogok még készíteni egy párat, hogy a következő tanévben több gyerek tudjon majd vele játszani.




A játék elemei: 1 db teniszlabda, 15 db 3 cm átmérőjű műanyag korong, egyik oldalán számokkal, másik oldalán a tépőzárral. (7 fehér, 5 zöld, 1-1 fehér, piros és fekete)



A rövid játékleírás így szól: Egy vagy több játékos is részt vehet.Tedd a földre (egy kb. 30 cm-es átmérőjű képzeletbeli körben) tetszőlegesen szétszórva a 15 db crilo korongot, az öntapadós résszel fölfelé! Kb. 1 méterről gurítsátok a crilo labdát ( teniszlabda is jó- szerintem) úgy, hogy minél több korong tapadjon rá! A rátapadt korongok értékeit add össze, az alábbiak szerint: sárga 1, zöld 2, piros 5, fehér 1 pont és azonnali plusz dobás, fekete 0 és ebből a körből kimaradsz. A dobások után mindig tegyétek vissza a korongokat! Az nyer, akinek több pontja van. Az igazságos játék kedvéért mindig cseréljetek dobási sorrendet!
Jó játékot!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése