2012. november 14., szerda

Felfedezzük a Világegyetemet 3.

A mai technika órán elindultunk meghódítani a Naprendszert. A már korábban említett oldalon talált videót néztük meg először, illetve Farkas Bertalanról is egy 2 perces filmet. Elhatároztuk, hogy elkészítjük a  Naprendszerünket. 2-2 gyerek dolgozott együtt, egy A3-as rajzlapon. Sablon segítségével rajzolták a bolygókat, és színezték zsírkrétával. A háttér vízfestékkel készült. Próbáltam közel arányosan készíteni a bolygók sablonjait, és a távolságot is elég jól érzékeltettük a rajzlapon. Mindenki felrajzolta a saját űrhajóját is.










Ezen az oldalon találtam egy nagyon jó bolygós kártyajátékot. Reggelente ezzel is játszhatnak a tanulók. Jól jön a matematikához is, mivel a bolygók jellemzői mellett a száznál nagyobb számokat is megtanulják elolvasni, kimondani, összehasonlítani. Kétféle játékszabály is van hozzá. Mi az egyszerűbbet játsszuk. Az viszi a többiek lapját akinél a nagyobb érték van.






Az űrhajók és űrhajósok képei kikerült a faliújságra is, így biztos, hogy mindenki  fog emlékezni rájuk. Már a bolygók nevét "fújják", csak néha tévesztenek a sorrendben.









2 megjegyzés:


  1. ismered?

    http://tudasbazis.csillagaszat.hu/oktatasi-segedanyagok/naprendszer/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, köszi. A 2. bejegyzésben írtam is róla. De aranyos vagy, hogy gondoltál rám. :))

      Törlés