2012. november 3., szombat

Könyvajánló: Milyen az erőnléted?

A könyvet, amit most szeretnék ajánlani, még lánykoromban vettem, amikor még nem ismertük a fitnesz, konditerem és egyéb varázsszavakat. Mi még a tévétornára tornáztunk esténként. (Idősebbek is elkezdhetik.) Akkor kezdett divatba jönni az aerobic. 



Vicces, hogy a könyv 1979-es kiadású, a bevezetőjében mégis arról ír (már akkor!) a szerző, hogy : " Kényelmesen élünk, egyre kevesebbet mozgunk. Munkahelyünkön és otthonunkban segítenek a gépek. Ritkán jutunk ki a szabadba. Túlságosan közel van villamos-vagy autóbuszmegálló, túl közel parkol a gépkocsink...."
Folytathatnám. Eltelt több, mint 30 év, változás  történt-e,  nem tudom.



Amiért a könyv a kezembe került, az a novemberi projektünk. A héten összeállt nagyjából, hogy ebben a hónapban mit is szeretnék majd az osztályommal megvalósítani a tananyag mellett. Témánk a Naprendszer lesz. Hétfőn ezzel nyitunk tesi órán.

Az asztronauták kemény kiképzésen vesznek részt, ezért úgy gondoltam, hogy én is egy kis teszttel mérem fel, hogy a mi asztronautáinknak milyen az erőnléte. Az lesz az űrhajó parancsnoka, aki a legjobban teljesít. Ebben a könyvben találtam hozzá megfelelő tesztet. Ajánlom figyelmetekbe. Próbáljátok ki ti is!










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése