2013. január 25., péntek

A héten készítettük

Mivel januári témánk a tél, a héten ehhez kapcsolódva technika órán síelő gyerekeket, rajzórán téli fát készítettünk. Az ötlet nem az enyém, az egyiket itt találtam, és rögtön megtetszett.
Az benne a jó, hogy 45 perc alatt kényelmesen elkészül, és nem kell óra végén kapkodni a pakolással, miközben a többi osztály ránk vár, az ebédeltetés miatt.
Mivel elég rossz minőségűek a rajzlapok, nyomtatni meg csak arra lehet, így a kiszínezett és kivágott lányokat és fiúkat felragasztottuk egy kartonlapra. Volt, akinek így is eldőlt. De a legtöbbjüké szép dísze lett az asztalnak.




Korábban már ajánlottam az alábbi oldalt, ahonnan az utóbbi időben több ötletet valósítottunk meg. Rajzóránk témája a téli táj volt. A múlt héten már készítettünk hasonlót, de a fák nem sikerültek elég jól. Mutattam a gyerekeknek egy egyszerű módot, hogyan készülhet egy fa Y-ból. Pontosabban több ipszilonból. Zsírkrétával készült a fa, a többit vízfestékkel festették.

Ráhangolódásként egy kis verset olvastam a télről (Zelk Zoltántól, aki megyénk egyik híressége, mivel Miskolcon járt iskolába. Kinn is van a fényképe az egyik tablón.). Majd munka közben Vivaldi: Négy évszak című művéből a telet hallgattuk. Mi más lenne jobb?


Zelk Zoltán: Téli fák

Nem fáztok, ti téli fák, 
Mikor meztelen az ág? 
Eldobtátok a nyári zöld 
S az őszi aranyruhát. 

Ejnye, ejnye, téli fák, 
Ez aztán a furcsaság: 
Hideg télben levetkőztök, 
Nyáron viseltek ruhát! 









Ugye, hogy ezek mennyivel jobbak?




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése