2013. március 24., vasárnap

Gyermekkorom kedvenc játékai 2. Ugróiskola

Mivel a játék nevét nem tudom, így a neten sem tudtam rákeresni erre az ugróiskolára. (Ha valaki tudja a játék nevét, írja meg legyen szíves!) Gyerekkorom másik nagy kedvence volt.

Mint azt a múlt héten írtam, a nyolcas ugróiskolát be kellett a szünetekre tiltani, így új játékot mutattam. Ez is ugróiskola, csak kő nélkül. Először is rajzolni kell a földre egy 3 x 3-as négyzetet, melynek oldalai kb 30 - 30 cm hosszúak.


1. osztály 
1. sor: A játékos először megáll a négyzet oldalával szemben, páros lábbal beugrik az első sor 
 középső négyzetébe, majd terpesszel ugrik a két szélsőbe, két lábbal újra a középsőbe, majd hátrafelé kiugrik. 
2. sor: Az ugró a középső sor középső négyzetébe ugrik, majd terpesszel szét- és összeugrik, hátrafelé beugrik az 1. sor középső kockájába, szét- és összeugrás következik, majd kiugrik. 
3. sor: A 3. sor  középső kockájába ugrik, szét-össze, majd hátra a 2. sor középső négyzetébe, szét-össze, újra hátra az 1. sor középső négyzetébe szét-össze, és ki.

2. osztály
1 lábbal ugrik a játékos a középső mezőkbe, utána az 1. osztály szerint jár el.

3. osztály
Keresztezett lábbal ugrik a középső mezőkbe, majd az 1. osztály szerint játszik tovább.

4 - 5-6. osztály
A játékos a négyzet csúcsához (sarkához) áll, onnan végzi el a fenti ugrásokat, páros lábbal (4. osztály), egy lábbal (5. osztály) és keresztbe tett lábbal (6. osztály). A páratlan számú mezőbe ugrik, majd terpeszugrással a páros számú mezőkbe.  Itt is hátrafelé ugrálva jön ki, mint az 1. osztálynál.



 Aki a vonalra lép átadja a következő játékosnak a terepet, majd ha az a gyerek hibázik, az 1. játékos attól az osztálytól folytatja az iskolát, amelynél előzőleg hibázott. Győz az, aki leghamarabb kijárja az iskola minden osztályát. 

Remélem nem írtam túl bonyolultan. Játszani sokkal egyszerűbb. A gyerekek pillanatok alatt megértették.






2 megjegyzés:

  1. Mi van még a tarsolyodban"? Nagyon tetszik ez is és még nem hallottam róla... Köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Majd meglátod, csak várj egy kicsit, mert most tankönyvezek, és egy káosz az egész. Rengeteg felesleges munkával jár, aminek még csak köze sincs a tankönyvhöz, így a héten biztosan nem lesz időm új bejegyzést készíteni. :((

      Törlés