2013. május 3., péntek

DIY ötletek CIPŐS dobozokból

Májusi témának, közeledve a tanév végéhez, a játékokat választottam. Eddig is sokat játszottunk, de szeretnék ebben a pár hétben még több játékot megtanítani nekik, és szeretnék technika órákon olyan játékokat készíteni, amihez nem sok mindenre van szükség. Abban bízom, hogy a nyári szünetet nem úgy fogják eltölteni, hogy lézengenek ide-oda, vagy egész nap a képernyőt bámulják.

Van jó pár könyvem, amiben már elkezdtem a keresgélést, de a múltkor ezen az oldalon cipős dobozokból készült ötleteket találtam. (Nem csak játékok, hanem egyéb dolgok, pl. tároló alkalmatosságok, szobai dekorációk is készülhetnek belőlük.)  A gépemre le is mentettem, de mivel a múlt héten megint elromlott ez a matróna, már csak az van biztonságban, amit felteszek a blogra. Így ha gondoljátok, ti is elkészíthetitek akár a csemetéitekkel, akár az osztályban a tanítványokkal. Ízelítőnek egy-két ötlet, (természetesen a gyerekeknek valók közül)  a többit a jelzett oldalon találjátok.

FIÚKNAK

Shoe Box Toys


Shoe Box Toy



LÁNYOKNAK

Activities for Kids




FIÚKNAK és LÁNYOKNAK


Shoe Box Toys



100 Days of School Craft Ideas


Labirintust én cd tartó dobozából terveztem készíteni, (a prototípus még tavaly elkészült) de ez sokkal jobb. Remélem belefér az év végéig egy tanórába.


4 megjegyzés:

  1. Mindegyik ötlet nagyon tetszik, az ovisok is szívesen játszanának velük. A lányos a Lányomnak is tetszik:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy neked is tetszik. Eddig nem is gondoltam a cipős dobozra, mint alapanyagra. No de ezentúl majd figyelek. Szerintem is mutatós a lányos. :))

      Törlés
  2. Klassz ötletek,jó oldal:)Köszi a tippeket!Van pár cipős dobozom,majd előszedem a nyári szünetben a kisfiamnak...unaloműzésre:)
    Jó munkát kívánok Neked és a "gyerekeidnek" is:)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen, aranyos vagy. Jó hétvégét nektek is! :))

      Törlés