2015. október 13., kedd

Feladatlapok a helyi érték, valódi érték gyakorlásához

Holnap folytatjuk Egyes Elekkel a számkörbővítést, de "magyarosítottam" néhány feladatlapot, ha a tankönyvben esetleg valaki hamarabb elkészülne. Ugyanis ahogy már azt többször is tapasztaltam, sokkal szívesebben oldanak meg a gyerekek ilyen jellegű dolgokat.
A következő feladatok ugyanarról az oldalról származnak.Sajnos az utolsónál nem tudtam pontosan rájönni, hogy mi a teendő a számok beírása után (pedig a megoldás is fenn van), de megmutatom, hátha van közöttetek, aki meg tudja mondani. Ha nem, akkor játsszuk úgy, ahogy én gondolom.


1. Melyik az a szám? A helyi értékeknek megfelelően ha kitaláljuk és beírjuk a helyes számot, a számsorokon keresztül eljutunk az almákhoz.


FORRÁS







2. Számolj hetesével 200-tól 500-ig! Színezd ki a téglalapokat!





3. Add hozzá a megfelelő értéket, majd színezz az ábrában az adott színnel!





4. Számolj négyesével, kösd össze a pontokat!





5. Egy szám többféleképpen is felírható a helyi értékeknek megfelelően. Neked sikerül?





6. A két szuperhős abban versenyzett, hogy ki tud egy számot többféleképpen felírni. Kinek sikerült jobban? Megtudod, ha beírod a számok valódi értékét. A győztes gyereket rajzold be a körbe!





Úgy gondolom, bőségesen talál mindenki kedvére valót a feladatok között, ha gyakoroltatni szeretne, de ha ellátogattok a  megjelölt oldalra még több feladatlap közül választhattok. 

Jó tanulást, jó játékot!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése