2016. február 5., péntek

Kijön-e a medve a barlangjából?

Február 2-án mindenki izgatottan figyelte, hogy vajon a téli álmából ébredő medve kijön-e a barlangjából. Ha kijön, vajon mit talál? Ha napos időt, s meglátja a saját árnyékát, akkor visszabújik, mert még hosszú lesz a tél. Ha borús időre ébred, kitörli az álmot a szeméből és nem tér vissza a barlangjába, vagyis véget ért a tél, közeledik a tavasz. Gyerekkoromban én tényleg komolyan vettem ezt az időjóslást.
Ezen a héten erről beszélgettünk az osztályban, majd csütörtökön készítettünk is egy kis remekművet, ami ezen a megfigyelésen alapul. A mi esetünkben meglátta az árnyékát, de remélem,  hogy ettől függetlenül közel a tavasz.


Ez volt a munkánk kiindulási alapja, csak a mormotát lecseréltem medvére, és egyszerűsítettem rajta.

FORRÁS


Alapanyag most is a sajtosdoboz tető volt, amire zöld színes papírt ragasztottunk. Kék kartonból még egy körlapot nyírtunk ki, ez lett a háttér. Barna színes papírra rajzolt mindenki egy macit, amit úgy nyírtak ki, hogy egy feketét is hozzáfogtak. Így készült el egyszerre a medve és az árnyéka. Illesztés, ragasztás, még egy nap, egy kis vatta és kész is lett. Az idő rövidsége miatt a barlangot filctollal rajzoltuk meg, de így is mindenkinek nagyon tetszett.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése