2016. március 19., szombat

10 perces húsvéti kreatívkodás

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de nekem mindig kevés az az idő, ami egy-egy nap a rendelkezésemre áll, hogy azalatt megtanítsam a gyerekeknek az aznapi tananyagot, vagy legyen elég idő egy-egy kreatív alkotás létrehozására. Arról már nem is beszélek, hogy időnként vannak olyan egyéb feladatok (versenyre való készülés, Mikulás vagy Anyák napi műsor, vagy éppen farsangi készülődés) ami szintén plusz időt igényel. Most, hogy a húsvét ennyire hamar jött, nem sok alkalom volt rá készülni. Éppen ezért a hétfői technika órára olyan ötleteket kerestem, ami hamar elkészül, így akár 2 munkadarab is kikerülhet a gyerekek kezei alól. Majd kiderül.
Mint már azt több alkalommal említettem, a Pinterest nagyon jó hely arra, hogy összegyűjtsem a különböző időben és helyen talált, nekem tetsző dolgokat, így, amikor szükséges, rengeteg időt spórolok meg a keresgéléssel. Most is van jó pár 10 perces ötlet, ami nem igényel sok anyagot, de a kész munka jól fog mutatni az ablakban vagy akár az ünnepi asztalon is. Ezekből mutatom az aktuális kedvenceket, aztán ha elkészültünk, majd mutatom a kész alkotásokat is.




FORRÁS

FORRÁS
FORRÁS

FORRÁS

FORRÁS

FORRÁS
FORRÁS

FORRÁS
FORRÁS
FORRÁS


FORRÁS

FORRÁS

FORRÁS

FORRÁS

FORRÁS

Ha most lennének kicsik a lányaim, biztos minden nap csinálnánk valamit a fentiek közül. Kár, hogy már nagyok! De a kreatívkodás iránti igényt örökölték tőlem, mindkettő lelkesen készül a húsvétra, csak már komolyabban.

Ha megtetszik valamelyik remekmű, készítsétek el ti is!

Jó kreatívkodást!


6 megjegyzés:

  1. Nekem mindegyik nagyon tetszik! Az első tűnik talán a legkönnyebbnek.

    VálaszTörlés
  2. Szuper ötletek!Még a bölcsikés fiaimmal is alkothatunk ezek közül többet is...nagyon köszönöm!!! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi. :)) Igen, pontosan arra gondoltam, hogy olyanokat mutatok, amit szinte bárki el tud készíteni. Persze a kicsit nagyobbacskák a kicsit nehezebbeket. :))

      Törlés
  3. Nagyon jók :) Na majd jövőre.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Néhányat megcsináltunk, a többi nálam is marad jövőre. :))

      Törlés