2016. október 9., vasárnap

Rajzóra az olimpia jegyében

Szeptember hónap az olimpia jegyében zajlott nálunk, de az az igazság, hogy a gyerekeknek annyira tetszettek a versenyek, hogy úgy döntöttem, csússzunk át októberre is egy kicsit. Sajnos az időm jobban be van táblázva, és bár úgy terveztem, hogy külön írok a versenyekről és az egyéb dolgokról, nem sikerült. Így most mutatok néhány rajzot, illetve a versenyeredményeikről néhány fotót.
Bizonyára többeknek ismerős lesz az alábbi technika megoldás, de az enyémek annyira szeretik, hogy gondoltam, összehozom a technikát és az olimpiát. Pontosabban nem én, hanem Diane, aki elkészítette az alábbi képeket.







A gyerekek munkái így sikerültek:









A versenyszámoknak lassan a végére érünk, legalább egyszer már minden tanuló kapott érmet, de olyan is akad, aki néggyel büszkélkedhet. Volt rövidtávfutás, maratoni futás (4 perc 22 mp), kislabdahajítás váltotta ki a gerelyhajítást, volt gumikon való átugrás, mint magasugrás, súlyemelés és súlylökés medicinlabdával, kosárlabda karikába dobással. Kézilabda és foci biztosan lesz még, ez mind kapura dobással, rúgással, csak sajnos a kivitelezés nem olyan könnyű az udvarunkon, mert rögtön a szomszédban köt ki a labda.

Mivel volt bőven sóliszt gyurmám, mikor a dobogós helyezetteknek az arany-ezüst és bronzérmeket készítettem, több mint 30 kisebb érem is lett, amire a matricás kabalák kerültek. Ezeket a kitartásukért és az erőn felüli teljesítményért kapták a gyerekek. Ebből a fajtából is már mindenkinek van legalább egy.

Nagyon büszkék, hogy felállhatnak a dobogóra, és az érmet is büszkeséggel viselik.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése