2017. december 11., hétfő

Adventi tevékenységek 6.: Hajtogatott papírangyalka

Ma rajzórán folytattuk az adventi tevékenykedéseinket. Túl vagyunk a Mikuláson, így arra gondoltam, térjünk rá a karácsonyos ötletekre.  Az elmúlt napok keresgélésének eredményeképpen sikerült begyűjtenem néhány egyszerű angyalkát. Kettőt-hármat tervezek elkészíteni, mert képeslapot, ajtó- és asztaldíszt is szeretnék még csinálni, ha az időnk engedi.

A Facebook-on tegnap már megmutattam azt a kis videót, ami egy papírangyalka "születését" mutatja be, és ami annyira elragadott (szerelem első látásra), hogy nem hagyhattam ki.



Úgy gondoltam, ezek az angyalkák nem annyira bonyolultak, akinek tetszik, sorozatgyártásba is kezdhet, és nem utolsó szempont, hogy a karácsonyfára is fel lehet tenni. A gyerekek meg is ijedtek, hogy nem vihetik haza, hanem megy az iskolai fára. 

Mivel színek és méretek szerint borítékokba rakva több száz körformám van, könnyű volt a dolgom,  mert csak ki kellett osztani a megfelelő mennyiséget, és szerencsére ügyesek voltak a gyerekek is, így óra végére mindenki elkészült vele.






Ha tetszik az ötlet, készítsétek el Ti is!

jó kreatívkodást!


2 megjegyzés: