2018. február 10., szombat

Meixner hívóképek tabló - gyerekeknek

Az elmúlt hetekben nagyon sok betűt tanultunk már meg, lassan a végére is érünk. Sajnos néhány tanuló kever néhány betűt, van, aki nem tudja a nyomtatottal leírni írott betűkkel, és van olyan másodikos tanítványom, aki a kétjegyű betűket keveri. Így arra gondoltam, készítek egy tablót, ahová felteszem a hívóképeket amit az interneten találtam (ITT és ITT), és kinyomtatom ezeknek a gyerekeknek. Így, ha gondjuk van, lesz segítségük. Sok munkám volt vele, most sem tökéletes, igazítok is majd az alsó soron, de késő estére végeztem vele valamelyik nap, és tényleg nem volt már energiám.

Tudom, hogy néhányan tanfolyamra hivatkozva esetleg bírálni fognak, de miután a héten rábukkantam egy olyan oldalra, ahol réges-régi olvasókönyvek voltak, megerősödött az a véleményem, amit egy kolléganőm 30 éve mondott: nincs Romankovics-, Tolnayné-, Meixner-módszer. De van Rakóczkiné-, Siposné-, Virágné- (sorolhatnám tovább) módszer. 
Végül is mi a célunk? Az, hogy minden gyereket megtanítsunk írni, olvasni. És hogy kinél mi válik be, az a gyerekektől függ.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése